Пошук по сайту

ЕЦПЛ розширює горизонти співпраці з міжнародними партнерами

3–6 жовтня голова Правління ЕЦПЛ Володимир Сущенко зустрічався з викладачами, експертами та студентами магістерської програми з політології та міжнародних відносин Єреванського державного університету лінгвістики й соціальних наук імені Валерія Брюсова (Вірменія).

На запрошення кафедри ЮНЕСКО з прав людини він прочитав лекцію для студентів-магістрів, присвячену сучасним проблемам становлення та розбудови конституційного ладу і правової системи України, поспілкувався із завідуючим кафедрою, професором Тиграном Торосяном і доцентом кафедри Анною Хворостянкіною, яка є випускницею правничого факультету Києво-Могилянської академії, та поділився думками щодо можливостей подальшої співпраці з ЕЦПЛ.

“Вірменія зустріла мене не тільки теплом і сонцем, але й відкритістю до діалогу, — зауважив Володимир Сущенко. — Я був вражений тим, що почув. По-перше, вірменські студенти добре обізнані з соціально-політичною ситуацією в Україні, та їм не треба довго розповідати про наші проблеми. А по-друге, вони дійсно щиро цікавилися різними аспектами реформи правової системи України. Ми живемо і різних географічних широтах, проте маємо схожі проблеми і готові разом шукати шляхи до їх розв’язання”.

На фото: Панорама Єревану

 

Володимир Сущенко презентував діяльність Експертного центру з прав людини та пропозиції щодо розвитку партнерств у кілької стратегічних напрямках. Один із них, повязаний із роботою Лабораторії імплементації законодавства ЄС до правової системи Вірменії Legal Approximation Laboratory (LegAL)». Йдеться про інноваційну навчальну програму, яка має на меті забезпечити учасників глибоким розумінням Законодавства Європейського Союзу та механізмів синхронізації його норм із внутрішніми правовим ладом інших країн, зокрема, Вірменії. Також завданням цього проекту стане навчання студентів професійним та soft навичкам у сфері законодавства та на рівні policy making.

Володимир Сущенко: “Ми живемо і різних географічних широтах, проте маємо схожі проблеми і готові разом шукати шляхи до їх розв’язання”

15 жовтня 2019 року відбулася презентація Лабораторії LegAL. Її викладачами стануть доктор Анна Хворостянкіна, доцент кафедри права, кафедри ЮНЕСКО з прав людини, демократії та політичних наук, профільні експерти та науковці міжнародного рівня.

Насамкінець візиту Володимир Сущенко домовився про підписання угоди про співпрацю між кафедрою ЮНЕСКО з прав людини, демократії та політичних наук та громадською організацією «Експертний центр із прав людини».

“Я приємно здивований тим, що побачив, — написав Володимир Сущенко на своїй сторінці у FaceBook. — Kрасиве європейське місто Єреван/Єревані/Еребуні із широкими вулицями-проспектами, красивою сучасною і старовинною архітектурою будинків центру, де нема«висоток» на кшталт «київських монстрів» на Бесарабці й Печерську. У місті багато маленьких і затишних парків із водоймами, суто туристичних зон для прогулянок і відпочинку, розвинута інфраструктура з бюджетним (у порівнянні з Києвом) таксі, толерантна і ввічлива поліція з комплектом «аптечки» в амуніції для надання невідкладної медичної допомоги, вуличні годинники з точним часом і кабінки телефонів. Здивувала відсутність світлофорів на багатьох перехрестях: там, де є пішохідні переходи, водії передусім, як правило, пропускають пішоходів… Не бачив, щоби хтось «ганяв» містом на шаленій швидкості, хоча дорогих авто чимало…!».

 

Автор фото: Володимир Сущенко

#розвитокпартнерств #правова_освіта