Пошук по сайту

У Львові відбувся тренінг для представників вразливих груп

9 вересня 2016 року у приміщенні Львівського обласного центру з профілактики та боротьби зі СНІДом відбувся тренінг для представників вразливих груп, соціальних працівників та журналістів під назвою “Ти і поліція”.
Тренінг було проведено координаторкою Львівської регіональної команди з протидії порушенням прав вразливих груп Валерією Коломієць та керівникм підрозділу Управління моніторингу дотримання прав людини в діяльності органів внутрішніх справ у львівській області Оксаною Санагурською.

14463229_165117063935846_2399055307014727655_n

На заході піднімалися питання прав, свобод та обов’язків представників вразливих груп (пацієнти ЗПТ, АРТ, секс-працівників) та представників правоохоронних органів, системність порушень прав представників уразливих груп в регіоні та способу захисту від зловживань з боку правоохоронних органів. Були розглянуті випадки та способи протидії випадкам незаконних затримань, катувань та жорстокого поводження, переривання обов’язкового лікування та ненадання медичної допомоги, порушення права на захист.

За сприяння Експертного центру з прав людини та Програмної ініціативи «Громадське здоров’я» Міжнародного фонду «Відродження», в шести регіонах України (Львівська, Сумська, Кіровоградська, Одеська, Дніпропетровська та Херсонська області) створено шість незалежних від органів влади регіональних команд протидії порушенням прав вразливих груп населення. До складу команд увійшли адвокати, журналісти, представники сервісних та правозахисних громадських організацій, а також представники вразливих груп.

У взаємодії з експертами ЕЦПЛ учасники регіональних команд збирають інформацію про порушення прав вразливих груп, беруть участь у громадських розслідуваннях таких випадків, а також проводять освітні заходи. Набувши достатнього досвіду, таку діяльність команди проводять самостійно.

Схожі публікації