Пошук по сайту

Розбудова ефективної співпраці громадянського суспільства з безпековими службами в Україні

Державна прикордонна служби України готова приєднатися до ініціативи «Ефективна співпраця громадянського суспільства з безпековими службами в Україні».

Серед ключових питань, які обговорювали представники Державна прикордонна служба України та партнери ініціативи 19 червня – стратегії налагодження взаємодії між службою та громадськістю на регіональному рівні.

Зокрема, директор Департаменту організації повсякденної діяльності та соціально-гуманітарного забезпечення генерал-майор Сергій Сердюк та представники ініціативи Matthew Schaaf Freedom House Ukraine, Віктор Чупров Виктор Чупров (Viktor Chuprov), Олег Боднар Олег Боднар #ЕЦПЛ, Олена Смірнова, Анастасія Лутковська #УІПЛОлександра Дворецька (Oleksandra Dvoretska) Восток SOS, обговорювали перші кроки для розбудови та покращення міжвідомчого діалогу та ефективної комунікації з громадськістю, перспективи розвитку напрацьованих механізмів та їх закріплення на законодавчому рівні.

Наразі готується до підписання Меморандум про співпрацю, розробляється програма навчання для регіональних координаторів та механізми реагування на запити громадян, які потребують допомоги в питаннях дотримання їхніх прав у складних ситуаціях прикордонної зони та спілкування з правоохоронцями.

Нагадаємо, що раніше вже було підписано Меморандум про співпрацю між Службою безпеки України та партнерами ініціативи «Ефективна співпраця громадянського суспільства з безпековими службами в Україні».

.

 

Державна прикордонна служба України Freedom House Ukraine Український інститут з прав людини
#ЕЦПЛ Восток SOS 

Віктор Чупров, Керівник програми "Права людини в місцях несвободи"

Юрій Бєлоусов, кандидат соціологічних наук

Олег Боднар, проектний менеджер, юрист, Проектний менеджер, юрист