Пошук по сайту

У Чернігові розпочалися навчання для майбутніх експертів-громадських розслідувачів

Експертний центр з прав людини у співпраці з Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини розпочав навчання майбутніх експертів для проведення спільних з офісом Уповноваженого ВРУ з прав людини перевірок фактів порушень прав людини в місцях несвободи або допущених органами правопорядку.

Освітня програма дуже насичена, оскільки містить як теоретичні знання, так і практичні вправи. Зокрема, учасники дізнаються про таке:

Як у суспільствах змінюється розуміння прав людини?
Механізми захисту прав людини (міжнародний та європейський виміри)
Функції НПМ
Робота регіональних представництв Уповноваженого ВРУ
Міжнародні та національні стандарти утримання осіб у місцях несвободи.

Особливу увагу буде надано практичним питанням у роботі експертів від громадськості та інструментам розслідування порушень прав людини.

 

Навчання проходить в рамках проекту «Посилення регіонального компоненту діяльності Офісу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у сфері протидії порушенням прав людини з боку органів правопорядку» впроваджується Експертним центром з прав людини спільно з Офіс Омбудсмана України за підтримки проекту «Права людини для України», який впроваджується UNDP Ukraine / ПРООН в Україні та фінансується Міністерством закордонних справ Данії протягом 2019-2023 рр.

Думки, висновки чи рекомендації належать авторам цієї публікації і не обов’язково відображають погляди Міністерства закордонних справ Данії, Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй чи інших агенцій ООН

 

Дякуємо за гостинність Освітній дім прав людини в Чернігові / Human Rights House in Chernihiv!

Кілька світлин з першого дня тренінгів

Олег Боднар, проектний менеджер, юрист, Проектний менеджер, юрист