Пошук по сайту

Відкриття першого тренінгового центру Custody records

Система забезпечення прав затриманих – одна зі складових справедливого правосуддя – поступово впроваджується у роботу ізоляторів тимчасового тримання та поліцейських відділків України.

12 червня в ІТТ № 1 м. Дніпро відкрився перший тренінговий центр Національної поліції України для підготовки інспекторів з дотримання прав людини. На презентації була представлена 3D модель роботи Custody Records і процедура взаємодії поліцейських та інспекторів із затриманими. Учасниками цієї навчальної ситуації стали самі поліцейські.

Серед учасників презентації центру були представники Киргизької Республіки, які приїхали до України вивчати досвід впровадження системи Custody Records.

Головним завданням тренінгового центру Національної поліції, який побудовано за стандартами Custody records є розвиток нових навичок роботи офіцерів поліції, зокрема, з електронними системами фіксації даних, сучасними підходами до міжвідомчої комунікації та громадами.

Фахівці ІТТ №1 та експерти організацій-партнерів вважають, що процес навчання має бути інтерактивним, з використанням сучасних комунікаційних технологій та досвіду інших країн.

Впровадження #custodyrecords в Україні почалося з 2017 року, у 2018-му ця інноваційна система запрацювала в ІТТ Дніпра, Херсону, Кропивницького та міста Сарни. 2018 року через зазначені ІТТ пройшло 4975 осіб, з яких 1115 були поміщені до ІТТ як затримані за підозрою у вчиненні злочину, майже 5 тисяч осіб, що потрапили до ІТТ, знаходились під опікою системи #custodyrecords. Запровадження #custodyrecords поступово охоплює нові міста та регіони. А це означає, що потреба у навчанні персоналу ITT буде щороку збільшуватись, і варто створити належні умови для якісної підготовки кадрів.

Більше інформації:
https://ecpl.com.ua/news/custody-records-systema-scho-zapobihatyme-porushennyu-prav-lyudyny-v-izolyatorah-tymchasovoho-trymannya/

Стрім з дискусії щодо перспектив впровадження Custody records в Україні, яка відбулася після презентації першого тренінгового центру Національної поліції з дотримання прав людини, – дивіться за посиланням:

Сьогодні в ІТТ № 1 м. Дніпро відкрився перший тренінговий центр Національної поліції України для підготовки інспекторів з дотримання прав людини.Починаємо експертне обговорення перспектив впровадження Custody records в Україні. Дивіться стрім з Дніпра, де у просторі PRAVOKATOR правовий клуб Дніпро зібралися кращі фахівці та експерти з цього питання.Міжнародний фонд "Відродження" Українська фундація правової допомоги Управління забезпечення прав людини Національної поліції України – УЗПЛ #ЕЦПЛ

Опубліковано Експертний центр з прав людини Середа, 12 червня 2019 р.

 

Над впровадженням #custodyrecords спільно працюють Управління забезпечення прав людини Національної поліції України – УЗПЛУправління забезпечення прав людини Національної поліції України, Міжнародний фонд “Відродження” Міжнародний фонд «Відродження», Українська фундація правової допомоги Українська фундація правової допомоги#ЕЦПЛ.

 

Матеріал підготувала Юлія Голоднікова
Фоторепортаж: ©Арсен Дзодзаев

Віктор Чупров, Керівник програми "Права людини в місцях несвободи"

Юрій Бєлоусов, кандидат соціологічних наук

Олег Боднар, проектний менеджер, юрист, Проектний менеджер, юрист