Пошук по сайту

Зміни в кримінальному законодавстві щодо протидії торгівлі людьми можуть призвести до погіршення ситуації, – Орлеан

Чи потрібно в четвертий раз змінювати статтю Кримінального кодексу України, яка передбачає відповідальність за торгівлю людьми? На думку експерта ЕЦПЛ Андрія Орлеана, такі зміни можуть суттєво погіршити ситуацію із протидією цьому злочину.

На його думку, стаття, що передбачає відповідальність за торгівлю людьми успішно застосовується на практиці та цілком відповідає міжнародним стандартам. Натомість у разі ухвалення нового законопроекту, її застосування буде суттєво ускладнене через недосконалість запропонованої норми. Замість покращення, зміни до статті можуть суттєво погіршити ситуацію з протидією торгівлі людьми в Україні.

Про це експерт розповів на семінарі «Зміцнення потенціалу правоохоронних органів України в боротьбі з торгівлею людьми», організованому Міжнародною організацією з міграції для оперативних працівників, слідчих, прокурорів, суддів та представників громадських організацій.

Андрій Орлеан розповів про кваліфікацію торгівлі людьми та звернув увагу на комплекс обставин, що підлягають доказуванню в цих провадженнях.

На семінарі обговорювались конкретні практичні ситуації вербування та використання за кордоном громадян України на примусових роботах та для надання сексуальних послуг. Учасники семінару шукали шляхи полегшення роботи правоохоронців у розслідуванні цих злочинів та забезпечення й відновлення прав потерпілих.

Схожі публікації