Пошук по сайту

«Один з ключових недоліків багатьох ініціатив у сфері безпеки – відсутність логіки проекту», – Юрій Бєлоусов

Будь-яка проектна пропозиція повинна мати чітку логічну побудову. Проблему, на яку спрямований проект, потрібно чітко сформулювати. Завдання – це способи досягнення мети, які необхідно здійснити для вирішення даної проблеми. Також важливо визначити, що саме та коли планується зробити та підібрати ресурси під кожне завдання. Лише тоді є можливість дійсно адекватно оцінити проект. Чи справді ініціатива може зробити якийсь внесок у зміну ситуації в подальшому. Якщо ж проект сформульований абстрактно і не конкретно, тоді виникають питання щодо оцінки ефективності цієї ініціативи.

Про це керівник Експертного центру з прав людини Юрій Бєлоусов розповів представникам громадських організацій та місцевої влади з різних регіонів, які працюють у сфері безпеки в громадах.

15 травня відбулася робоча зустріч представників ЕЦПЛ та Міжнародного фонду «Відродження» з партнерами, які впроваджують безпекові проекти в регіонах.

Команди з Полтави, Тернополя та Вінниччини отримали можливість ще раз проаналізувати концепції власних проектів, визначити пріоритетні напрямки роботи, дізналися як правильно визначити цільову аудиторію та ризики у реалізації ініціативи.

«Ми продовжуємо допомагати нашим партнерам у розробці та удосконаленні концепцій безпекових ініціатив, які найближчим часом будуть представлені у громадах. Надзвичайно приємно бачити, як спільними зусиллями ми йдемо до великої мети – безпеки у наших містах» , – зазначає керівниця програми «Безпека громад» Експертного центру з прав людини Уляна Шадська.

«Мені здається наш проект у підсумку буде дуже цілісним і пропрацьованим. Адже на першій зустрічі ми обговорили концепцію, а зараз вже знаємо чітко як будемо прописувати наступні етапи проекту, ця інформація чітко структурована і тепер ми маємо сісти і викласти її на папері. А далі працювати за тими інструментами, які сьогодні отримали. Вони досить прості, але прикладні та корисні», – розповідає програмний менеджер БФ «Світло надії» з міста Полтава Вікторія Лоза.

Наприкінці зустрічі експерти ЕЦПЛ та представники громад домовилися провести окремі зустрічі у кожному з регіонів, аби детально обговорити концепції безпекових ініціатив серед потенційних партнерів на місцях.

 

Схожі публікації