Пошук по сайту

Володимир Дем’янович Мішалов

судово-медичний експерт

З 2006 р. і до тепер – завідувач кафедри судової медицини Національного університету охорони здоров’я України (до 2021 – Національної медичної академії післядипломної освіти) імені П.Л. Шупика.

Основний напрямок наукової діяльності: «Комплексна судово-медична оцінка ушкоджень тіла та пошкоджень одягу, спричинених вогнепальною зброєю та електрошоковими пристроями ”.

Мішалов  В.Д. є автором більше 200 наукових і навчально-методичних праць, серед них – 150 публікацій у вітчизняних і зарубіжних наукових фахових виданнях, серед них  7 – у Scopus та Web of Science, 2 монографії, один підручник, 9 навчальних посібників.

Розробник навчальних модулів «Особливості виявлення, фіксації, оцінки і значення тілесних ушкоджень, як об’єктивних ознак катувань або неналежного поводження» для медичних працівників і слідчих ДБР.

Співавтор  праць: 1) Виявлення тілесних ушкоджень, характерних для катувань, та шляхи їх документальної фіксації у форматі «Стамбульського протоколу». Навчальний посібник. Київ: «Експертний Центр з прав людини», 2021. – 80 с. (Козлов С.В., Войченко В.В., Мішалов В.Д., Петрошак О.Ю., Хижняк В.В., В’юн В.В., Моргун А.О.; 2) «Карти первинної фіксації тілесних ушкоджень кримінального характеру». Методичні рекомендації. Київ. – 2022. – 10 с. (Мішалов В.Д., Войченко В.В., Васильєв С.Г., Злобинець М.В., Правдолюбенко Н.В.).

 

Виконує громадську роботу:

заступник голови Асоціації судових медиків України;

член редколегії фахового журналу «Судово-медична експертиза»;

член групи експертів МОЗ України за напрямами «Патологічна анатомія. Судово-медична експертиза. Дитяча патологічна анатомія» (Наказ МОЗ України від 28.10.2020 № 2455 “Про затвердження складу груп експертів МОЗ України”.

член робочої групи з питань удосконалення нормативно – правового регулювання та розвитку судово-медичної експертної служби України  (Наказ МОЗ від 14.08.2021 №1738).

член експертної ради з питань проведення експертизи дисертацій МОН України з теоретичної і профілактичної медицини та фармації наказ МОН від 21.02.2018 № 181.

З 2019 р. – експерт Експертного Центру з прав людини.

Має вищу категорію з судово-медичної експертизи і 1-й кваліфікаційний клас судового експерта.