Пошук по сайту

1 березня – День нульової дискримінації

Торгівля людьми – це злочин та порушення прав людини, існування яких спричиняє чимало чинників – бідність, нерівність між державами, конфлікти. І серед них – дискримінаційні прояви та нерівність, в тому числі ґендерна.

Напередодні Дня нульової дискримінації, що за рішенням ООН відзначається 1 березня, експерти, серед яких доктор юридичних наук, доцент Андрій Орлеан,обговорювали сучасні виклики, випадки, тенденції, кримінальні, етичні та інформаційні аспекти сфери протидії торгівлі людьми.

“В міжнародно-правовому контексті тематика торгівлі людьми, протидія цьому явищу знайшли своє розгортання, відображення, і це дає можливість потім формувати національне законодавство і національні заходи протидії, створювати державні структури, які в цьому напрямі працюють… Стаття 6 Конвенції ООН має дуже широкі можливості для цього “, зауважила модераторка заходу, Урядова уповноважена з питань гендерної політики Катерина Левченко.

Відеозапис розмови:

Текст розмови:

https://www.ukrinform.ua/rubric-presshall/2883925-zobovazanna-derzavi-vidpovidno-do-konvencii-oon-pro-likvidaciu-vsih-form-diskriminacii-sodo-zinok-ekspertne-citanna.html

Експертна розмова «Зобов’язання держави відповідно до Конвенції ООН про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок. Стаття 6 Конвенції» відбулася за сприяння Урядової уповноваженої з питань гендерної політики.

Катерина Левченко, Урядова уповноважена з ґендерної політики, членкиня Правління Експертного центру з прав людини

Андрій Орлеан, Експерт програми «Права людини і правосуддя», доктор юридичних наук, доцент