Пошук по сайту

Дослідження міграційних процесів: координаційна зустріч у Відні

У Відні закінчилася координаційна зустріч дослідників міграційних процесів, одним з учасників якої став експерт ЕЦПЛ, доктор юридичних наук, Andriy Orlean.

 

Мета заходу — обговорення найбільш складних питань зі сфери міграції — з європейської точки зору та точки зору численних неєвропейських партнерів, а саме:

 

  • Глобальних підходів до міграції та мобільності

 

  • Європейського порядку денного щодо питань міграції

 

  • Європейської політики сусідства

 

  • Співпраці у сфері протидії нелегальній міграції

 

  • Провідних практик із протидії торгівлі людьми

 

На фото: Андрій Орлеан, керівник програми “Права людини у досудовому розслідуванні” ЕЦПЛ, доктор юридичних наук

 

Презентуючі результати власного дослідження та коментуючи документи, які підготували колеги, Андрій Орлеан поділився своїми напрацюваннями з проблематики виявлення та повернення до України жертв торгівлі людьми.

«Цікавим у контексті представлених досліджень є невід’ємний зв’язок глобальних міграційних процесів із вивченням того, який внесок роблять мігранти в економіку та розвиток країн, що їх приймають.

Знання повного спектру факторів міграції дасть змогу міжнародній експертній спільноті вимірювати соціальний імпакт від участі мігрантів у розбудові приймаючих країн, а також — механізми їх повернення додому. Йдеться про підвищення в країнах витоку рівня зарплат і про збереження мігрантами свого первинного громадянства і про багато чого іншого», — зауважив Andriy Orlean.

 

Координаційна зустріч дослідників міграційних процесів проходила в рамках програм Prague Process за фінансової підтримки Євросоюзу.

#торгівлялюдьми
#правалюдини

#humantrafficing

Андрій Орлеан, Експерт програми «Права людини і правосуддя», доктор юридичних наук, доцент