Пошук по сайту

Діалог безпеки у Дніпрі: якими мають бути регіональні платформи?

Партнери ініціативи «Ефективна співпраця громадянського суспільства з безпековими службами в Україні» презентували регіональні платформи міжвідомчої взаємодії для посилення захисту прав людини керівникам правоохоронних органів та представникам громадських організацій Дніпра. Маємо спільне бачення, надійного координатора – Оксана Крупий та підтримку у регіоні.


Приємно, що представники громадського сектору сприйняли ініціативу як реальну можливість більш ефективного діалогу з владою:

«Наша організація ніколи не відокремлювала свою роботу від державних органів. Як правозахисники ми розуміємо, що не повинні протиставляти себе державі та державним органам, навпаки – маємо шукати взаємодії заради спільного вирішення тих чи інших питань, які допоможуть людям, чиї права були порушені, – висловила позицію Правозахисна Група “СIЧ” Наталья Кожина. – Сподіваємося, що наш досвід, наше бачення та підтримка допоможе у роботі майбутньої платформи на Дніпропетровщині.

Зазвичай ми втручаємося у справу тоді, коли права людини вже порушені, і вже постфактум намагаємося повернути все у правове русло. Але найбільш важливим ми вважаємо попередження таких випадків. Іноді це залежить від тих, чи інших законодавчих норм, які або не зовсім коректно прописані, або взагалі відсутні. Іноді ми стикаємося з ситуацією дисонансу між певними нормативними актами, і якщо завдяки платформі ми зможемо ініціювати законодавчі акти, зміни, які можна адвокатувати далі перед парламентом, урядом, ми будемо ще впливовішими та допоможемо значно більшій частині людей, які цього потребують».

 

Freedom House Ukraine#ЕкспертнийцентрзправлюдиниВосток SOSУкраїнський інститут з прав людини
Matthew Schaaf Виктор Чупров (Viktor Chuprov) Олег Боднар Евгений Васильев (Yevhenii Vasyliev)
PRAVOKATOR правовий клуб Дніпро

 

#діалогбезпеки #правалюдини

Віктор Чупров, Керівник програми "Права людини в місцях несвободи"

Андрій Орлеан, Експерт програми «Права людини і правосуддя», доктор юридичних наук, доцент

Олег Боднар, проектний менеджер, юрист, Проектний менеджер, юрист