Пошук по сайту

#JustConf2020 — найпотужніша подія у сфері кримінальної юстиції

Як підвищити ефективність досудового розслідування?

24 вересня на конференції #JustConf2020 кращі експерти в сфері кримінальної юстиції та правозахисники будуть говорити про інноваційні інструменти — «Custody Records», процесуальне інтерв’ю, та «Стандарти досудового розслідування», що допомагають правоохоронцям, впливають на якість досудового розслідування та створюють спільні правила гри для всіх його учасників.

Система «Custody Records» (https://bit.ly/3hMOhkX) покликана змінити підхід до обліку затриманих осіб. Фіксація за допомогою системи всіх дій щодо затриманого не лише сприяє підвищенню рівня захисту їхніх прав, але й є дає можливість захисту самих правоохоронців від безпідставних звинувачень. «Custody Records» допомагає підвищити ефективність управлінських процесів щодо утримання місць перебування затриманих.

Учасники конференції розглянуть Investigative Interview. Ukraine — інструмент, який дає змогу здобути більше інформації від затриманої особи без тиску на неї. Процесуальне інтерв’ю може зробити досудове розслідування ефективнішим, захистити права всіх його учасників та запобігти хибним обвинуваченням. Експерти розкажуть, як ця методика вже впроваджується в Україні, та які перешкоди стоять на шляху до її використання всіма правоохоронними органами.

Також планується дискусія про те, як створити спільне розуміння «правил гри» для всіх учасників досудового розслідування, чому «Стандарти» корисні, і як їх впровадити задля підвищення ефективності правоохоронців і захистити права людини.

Мобільний додаток «Стандарти досудового розслідування» можна завантажити на iOS (https://apple.co/2YQWoFK) та Android (https://bit.ly/3juBxjn).

Програма конференції: https://justconf.com.ua.

Реєстрація на захід за посиланням: https://bit.ly/34Pz4ft.

Участь у заході — безкоштовна.
Зареєстрованим учасникам буде надіслано персональне запрошення до участі в офлайн або онлайн форматі.

Партнери заходу:

Національна поліція УкраїниТренінговий центр прокурорів УкраїниВідкритий Офіс НАБУОфіс Генерального прокурораМіжнародний фонд “Відродження” Українська фундація правової допомоги Експертний центр з прав людиниЦентр політико-правових реформ та Real Stories Production

#JustConf #JustConf2020 #CustodyR

Андрій Орлеан, Експерт програми «Права людини і правосуддя», доктор юридичних наук, доцент

Юлія Голоднікова, Експертка з комунікацій

Анастасія Клюга, Проєктна менеджерка, юристка