Пошук по сайту

Організації-партнери передали в ІТТ засоби захисту від інфекційних захворювань

Громадянське суспільство усвідомлює ті загрози, які несе пандемія працівникам і затриманим в ІТТ. Українська Фундація Правової Допомоги та Експертний Центр з Прав Людини передали Управлінню дотримання прав людини НП України засоби індивідуального захисту від інфекційних захворювань.

Враховуючи результати попередньої оцінки потреб шести ізоляторів тимчасового тримання, де запроваджується система Custody Records, установи  було забезпечено приладами діагностики симптомів захворювань, індивідуальними засобами захисту органів дихання, шкіри та очей, а також речовинами для дезінфекції приміщень й антисептиками.

 

«Засоби захисту від інфекційних захворювань конче необхідні зараз всім, хто, виконуючи свій обов’язок перед державою та громадянами, чи в силу певних обставин, в умовах пандемії мають бути в ІТТ. Національна поліція й Управління дотримання прав людини високо цінують вклад організацій громадянського суспільства у розвиток і поширення кращих практик забезпечення прав людини в діяльності поліції!» – прокоментував ініціативу начальник Управління дотримання прав людини Національної поліції Руслан Горяченко.

Українська Фундація Правової Допомоги, Експертний Центр з Прав Людини, Національна Поліція України вдячні за фінансову підтримку ініціативи Міжнародному фонду «Відродження».

Для довідки:

Відповідаючи на глобальні виклики пандемії COVID-19, у 2020-му році Міжнародний фонд “Відродження” спільно з Європейським Союзом та Фундацією відкритого суспільства оголосив постійно діючий Конкурс “Людяність і взаємодопомога”. Його мета – підтримати громадські ініціативи, які спрямовані на посилення солідарності, самозарадності та взаємодопомоги в українському суспільстві під час пандемії COVID-19. Команда Фонду переконана, що солідарність, готовність до взаємодопомоги та людяність можуть подолати безпрецедентні виклики, що постають перед суспільством.

 

 

Вячеслав Свірець, Виконавчий директор ЕЦПЛ, юрист