Пошук по сайту

Практичний посібник з організації роботи Регіональної платформи

З початку 2016 року Експертним центром з прав людини запроваджуються ініціативи, спрямовані на посилення захисту прав людини в діяльності правоохоронних органів. Дослідження проблем у сфері кримінальної юстиції, показують, що фактично в державі відсутня практика прямої взаємодії державних правових інститутів між собою та з громадськістю у напрямку забезпечення прав людини на місцевому рівні. Зазвичай взаємодія має суто формальний характер і зводиться до офіційного листування чи публічних звернень. Деякі інститути відверто ізолюються від інших і не бажають прямого контакту. Все це заважає швидкому реагуванню на порушення прав людини.

Вирішенням цієї проблеми може стати створення Регіональних платформ взаємодії безпекових служб та громадськості з посилення захисту прав людини в кожній сфері держави.

У посібнику узагальнено та впорядковано досвід відкриття таких платформ в Донецькій, Дніпропетровській, Луганській, Львівській та Херсонській областях, а також покроковий алгоритм створення Регіональної платформи «Діалог безпеки» в окремому регіоні.

Завантажити Посібник

 

#діалог безпеки #регіональніплатформи

Віктор Чупров, Керівник програми "Права людини в місцях несвободи"

Сергій Іллюк, Експерт

Олег Боднар, проектний менеджер, юрист, Проектний менеджер, юрист