Пошук по сайту

Удосконалення методології проведення моніторингових візитів НПМ

Травень — місяць тестування нових ідей та розробок: Експертний центр з прав людини готує до друку нові видання та активно комунікує з їхніми майбутніми користувачами.

 

Одне з них — Методичні рекомендації щодо проведення моніторингових візитів до установ системи МВС України (відділу поліції, ізолятора тимчасового тримання). Нові та досвідчені монітори цього тижня перебувають у Тернополі із кластерним візитом, де працюють зі схемами та інструкціями, що запропоновано у посібнику. А потім — разом із Віктором Чупровим Виктор Чупров (Viktor Chuprov) та представниками Департаменту реалізації НПМ Уповноваженого ВР України з прав людини — обговорюють ефективність і доречність рекомендованих методів на спеціалізованому семінарі «Удосконалення методології проведення моніторингових візитів НПМ».

 

Надалі, спираючись на знання щодо того, якою має бути модель дотримання прав людини в місцях несвободи, розроблену в рекомендаціях, кожен монітор буде оцінювати рівень забезпечення прав людини в місцях несвободи різного типу.ЕЦПЛ висловлює щиру подяку всім моніторам та працівникам Департаменту реалізації НПМ Уповноваженого ВР України з прав людини, що взяли участь у робочих зустрічах, моніторингових візитах та обговореннях проекту методичних рекомендацій.

 

 

На фото — робочі моменти семінару у Тернополі

 

Віктор Чупров, Керівник програми "Права людини в місцях несвободи"