Пошук по сайту

Презентація тренінгового центру для підготовки інспекторів з дотримання прав людини

 

12 червня, о 10 годині, в ІТТ № 1 м. Дніпро відбудеться презентація тренінгового центру Національної поліції України з підготовки інспекторів з дотримання прав людини.

Учасники заходу: заступник голови Національної поліції України Костянтин Бушуєв, заступник начальника ГУНП в Дніпропетровській області Володимир Богоніс, представники програмної ініціативи «Права людини та правосуддя» Міжнародний фонд “Відродження”, громадських організацій #Експертнийцентрзправлюдини, Українська фундація правової допомоги, системи Безоплатної правової допомоги, правоохоронних органів.

Головним завданням Центру стане розвиток нових навичок роботи персоналу ізоляторів тимчасового тримання Національної поліції України із затриманими особами завдяки впровадженню сучасної системи Custody Records.

#custodyrecords формує новий рівень менеджменту в системі правоохоронних органів та створює умови:

для захисту працівників поліції від необґрунтованих звинувачень у неналежному поводженні із затриманими особами
виявлення та відвернення порушень прав людини протягом всього часу перебування затриманої особи під контролем поліції (з моменту її фактичного затримання).

Технічне обладнання, процедури контролю, цілодобова відеофіксація даних та зручний спосіб внесення і обробки інформації дозволяє відстежувати всі дії по відношенню до затриманих під час їхнього перебування в поліції, спрощує пошук та аналіз даних, осучаснює процеси міжвідомчої комунікації.

Впровадження #custodyrecords в Україні почалося з 2017 року, у 2018-му ця інноваційна система запрацювала в ІТТ Дніпра, Херсону, Кропивницького та міста Сарни. 2018 року через зазначені ІТТ пройшло 4975 осіб, з яких 1115 були поміщені до ІТТ як затримані за підозрою у вчиненні злочину, майже 5 тисяч осіб, що потрапили до ІТТ, знаходились під опікою системи #custodyrecords.

Запровадження #custodyrecords поступово охоплює нові міста та регіони. А це означає, що потреба у навчанні персоналу ITT буде щороку збільшуватись, і варто створити належні умови для якісної підготовки кадрів.

Більше інформації:
https://ecpl.com.ua/news/custody-records-systema-scho-zapobihatyme-porushennyu-prav-lyudyny-v-izolyatorah-tymchasovoho-trymannya/

Для акредитації журналістів просимо надсилати контактні дані (ПІБ, назва медіаканалу, посада, та номер телефону) на електронну скриньку experthrcenter@gmail.com.

Схожі публікації