Пошук по сайту

Процесуальне інтерв’ю: витоки, моделі, перші кроки в Україні

Ключовими напрямами на шляху реформування діяльності правоохоронних органів України провідні експерти вбачають дослідницьку, організаційну та просвітницьку роботу з впровадження ефективних інструментів та інноваційних моделей.
Одна з них – процесуальне інтерв’ю, яке може розглядатися одночасно як інструмент та шлях до перезавантаження самої системи розслідування.

8 липня у Києві відбувся допрем’єрний показ науково-пізнавальної стрічки «Процесуальне інтерв’ю» (Real Stories Production), яка розповідає про історію виникнення та переваги застосування процесуального інтерв’ю.

На фото: Президент Європейського комітету з питань запобігання катуванням, нелюдському
або такому, що принижує гідність людини, поводженню чи покараннюЧлен Правління ЕЦПЛ Микола Гнатовський.

Фото ©Володимир Чеппель

 

Група українських експертів, що опрацьовує проблеми проведення допитів, разом із представниками органів досудового розслідування та прокуратури, національними та міжнародними експертами з питань кримінальної юстиції, науковцями, представниками НУО обговорювали перспективи запровадження процесуального інтерв’ю в Україні:

✅ Чому процесуальне інтерв’ю може суттєво вплинути на ефективність розслідувань та зменшити кількість порушень прав людини у досудовому розслідуванні?
✅ У чому переваги використання процесуального інтерв’ю для слідчих і прокурорів?

Трейлер до фільму:

Процесуальне інтерв'ю

Вітаємо на сторінці української ініціативи Процесуального інтерв’ю.Ми – об’єднання дослідників та практиків, які воліють зробити Процесуальне інтерв’ю реальною практикою досудового розслідування в Україні.На цій сторінці ми ділитимемося результатами власних досліджень та цікавими матеріалами на тему.Запрошуємо до ознайомлення та діалогу!

Опубліковано Investigative Interview. Ukraine Пʼятниця, 5 липня 2019 р.

 

Про переваги процесуального інтерв’ю, ключові фактори успішності цього інструменту та його вплив на ефективність розслідування – в оглядовій статті Андрія Орлеана(Andriy Orlean), керівника програми “Права людини у досудовому розслідуванні” Експертний центр з прав людини.

На фото: Виконавчий директор ЕЦПЛ Юрій Бєлоусов.

Фото ©Володимир Чеппель

 

Захід відбувся завдяки фінансовій підтримці Міжнародного фонду “Відродження”

#investigative_interviewing 

#процесуальне_інтерв’ю

Схожі публікації