Пошук по сайту

«Розпочинати будь-яку проектну ініціативу необхідно, поставивши питання, яку проблему вона вирішить», – Юрій Бєлоусов

Поширена проблема проектних ініціатив у сфері безпеки – впроваджувати вже готові рішення. Втім, щоб вирішити конкретну проблему, яка хвилює людей, необхідно запитати у громади, що саме її турбує.

В нашій країні склалася ситуація, коли державні органи, не розуміючи проблем громади, впроваджують власні програми та інновації. Це необхідно змінювати.

 

Про це керівник Експертного центру з прав людини Юрій Бєлоусов розповів регіональним представникам громадських організацій та місцевої влади, які працюють у сфері безпеки в громадах.

23 березня відбулася робоча зустріч представників  ЕЦПЛ та Міжнародного фонду «Відродження» з партнерами, які впроваджують безпекові проекти в регіонах.

 

В заході взяли участь команди з Ірпеня, Полтави, Тернополя та Вінниччини. Кожна представила свої напрацювання та ідеї у сфері безпеки, які планують реалізувати у своїх областях. Серед основних: створення Офісу безпеки, впровадження стратегії відкритих данних, інтеграція вразливих груп населення, налагодження роботи електронної системи «I-safety» для отримання інформації про криміногенну ситуацію у регіоні.

«Дуже важливо, що команди готові втілювати свої ідеї. А ЕЦПЛ їм у цьому допоможе. Дуже мотивує, коли люди вже працюють над безпекою у своєму регіону і хочуть більшого»,наголошує керівниця програми «Безпека громад» Експертного центру з прав людини Уляна Шадська.

Під час зустрічі керівник ЕЦПЛ Юрій Бєлоусов допоміг регіональним партнерам проаналізувати цілі та завдання роботи над власними проектами, з урахуванням пріоритетних проблем безпеки.

 «Коли ми прописували свої проекти, у нас не було конкретної, логічної стратегії розвитку нашого міста і чіткого плану реалізації тих ініціатив, які ми подавали. Сьогоднішня зустріч дала розуміння того, куди рухатися далі, щоб дійсно був результат», –  ділиться враженнями  від обговорення Олеся Олійник – начальниця відділу КП «Муніципальна варта» Ірпінської міської ради.

Наприкінці зустрічі відбулося предствлення концепції проекту «Інтеграція вразливих груп населення в життя громади задля створення безпечного середовища». Учасники визначили формат співпраці з тими громадами, де буде проведено соціологічне дослідження у рамках даного проекту.

 

 

Схожі публікації