Пошук по сайту

“У більшості громад нема стратегічного бачення розвитку міста в контексті безпеки”, – Уляна Шадська

Для того, щоб правильно визначити пріоритети в безпеці, необхідна якісна оцінка загроз в громаді. Сьогодні ні у громад, ні у поліції нема розуміння, як комплексно проаналізувати безпекову ситуацію та виробити чіткий план дій.

Про це керівниця програми “Безпека громад” Експертного центру з прав людини Уляна Шадська розповіла представникам громадських організацій, місцевої влади та працівникам поліції, які займаються впровадженням Community Policing у регіонах.

Установчий семінар “Безпечна громада. Розвиток потенціалу стейкхолдерів” проходить 15-16 березня за ініціативи Інституту Миру і Порозуміння та за підтримки Міжнародного фонду “Відродження”.

Сьогодні оцінка проблем у сфері безпеки (криміногенної ситуації) здебільшого включає лише статистику правоохоронних органів та власні уявлення чиновників про роботу в напрямку громадського порядку і безпеки. Але, як вже показало не одне дослідження, таке бачення не завжди співпадає з реальними проблемами та потребами місцевої громади”, –  вважає Уляна Шадська.

Тому більшу частину майстер-класу експертка присвятила роз’ясненню того, як проводити оцінку проблем та формувати пріоритети у сфері безпеки. Планувати та розвивати безпечне і комфортне життя в громадах необхідно на основі комплексного аналізу ситуації на певній території та думок і потреб людей, що там живуть.

Спілкуючись із представниками поліції та місцевої влади багатьох українських міст, можна прийти до невтішного висновку: на місцях нема стратегічного бачення вирішення проблем безпеки. У більшості міст нема ідеї та плану того, як місто має розвиватися в контексті безпеки. Є багато ідей та важливих рішень, як можна зробити простір безпечним. Втім, бракує чіткого планування з глибоким розумінням проблем та потреб людей”, – зазначила Уляна Шадська після спілкування з учасниками семінару.

Протягом семінару експертка також розповіла учасникам про особливості функціонування Офісу безпеки громади та як досвід та аналітична робота Експертного центру з прав людини можуть допомогти командам у регіонах розвивати безпекові ініціативи

 

 

 

Схожі публікації