Пошук по сайту

У новий рік з новою безпековою програмою

Ірпінь – сучасне, прогресивне та інвестиційно привабливе місто. Проте проблеми, пов’язані з наркотиками та наркозалежними йому вже знайомі. Згідно з дослідженням Експертного Центру з прав людини у 2018 році щодо інтеграції вразливих груп населення в Ірпені проблема наркозалежних турбує громаду міста. Їх вважають загрозливою, маргінального групою, для них немає ефективної соціальної адаптації, працевлаштуватись таким людям, практично неможливо. А відсутність єдиної системи превенції, реагування та забезпечення всіх служб, відомств, громадських організацій та лікувальних закладів гальмує механізм ефективного контролю.

 

 

У кінці грудня за підтримки БО «Конвіктус Україна» та Ірпіньська Міська Рада відбувся круглий стіл за участі зацікавлених сторін. Представниця ЕЦПЛ Вікторія Грабова на основі раніше проведеного дослідження та стратегічної сесії, що відбулася у червні 2019 року, представила можливі способи вирішення проблеми.  Враховані рекомендації увійшли до спільної резолюції, в якій було прописано комплекс заходів для 2020 року.

Ірпінь вразив зацікавленістю у ефективному вирішенні проблем з боку міської ради, усіх служб та відомств міста, організацій та лікувальних закладів. Чекаємо наступної зустрічі та бажаємо втілити в життя всі напрацюванні рекомендації.

 

 

Для довідки:

За офіційною статистикою МОЗ кількість тих, хто вживає наркотики ін’єкційно становить 346 тисяч осіб. Ці цифри стосуються тільки зареєстрованих випадків та не враховують вживання в інший спосіб.

Більше інформації:

http://ecpl.com.ua/news/prezentatsiia-sotsiolohichnoho-doslidzhennia-v-irpeni/

http://ecpl.com.ua/news/izol-ovanist-sotsial-nykh-hrup-prychyny-ta-naslidky-dlia-hromad/

http://ecpl.com.ua/news/mizhsektoral-na-vzaiemodiia-iak-skladova-bezpechnoi-hromady/

 

 

 

Анастасія Апетик, Юристка, експертка з інформаційних прав та цифрової безпеки