Пошук по сайту

Юрій Бєлоусов презентував дослідження про роботу прокурорів на конференції в Пекіні

14 вересня Керівник Експертного центру з прав людини Юрій Бєлоусов представив дослідження «Роль прокурора на досудовій стадії кримінального процесу» на щорічній конференції Міжнародної Асоціації прокурорів в Пекіні, Китай. Захід проходив з 11 по 14 вересня. Він об’єднав провідних спеціалістів у галузі кримінальної юстиції та прав людини.

21895043_2119151234975638_1449819900_o

Дослідження проводилось групою провідних вітчизняних експертів. Воно дає комплексну оцінку роботи прокурорів на досудовій стадії кримінального процесу.

Експерти проаналізували величезний масив даних та використали унікальну методологію, яка включає цілий арсенал кількісного та якісного збору даних. Зокрема, було проведено 7 фокус-груп з прокурорами, слідчими суддями, адвокатами та слідчими Національної поліції. Проаналізовано більше 600 справ адвокатів з центрів безоплатної вторинної допомоги, 300 справ слідчих суддів, а також 300 матеріалів завершення кримінальних проваджень. Крім того, проаналізовано близько 300 наглядові провадження прокурорів, опитано понад 500 прокурорів“, – розповів Юрій Бєлоусов. Дослідження проводилось в 6 регіонах України за ініціативи, організаційної та фінансової підтримки програми «Права людини та правосуддя» Міжнародного фонду Відродження, а також Open Society Justice Initiative.

Результати дослідження будуть презентовані 11 жовтня в Києві.

Окрім України, подібне дослідження проводилося в трьох країнах: Мексиці, Нігерії та Південно-Африканській республіці. В кожній країні воно мало свої особливості, адже дослідники використовували власну методологію.

Схожі публікації