Пошук по сайту

В Житомирі пройшов тренінг для представників вразливих груп

11 липня в Житомирі відбувся тренінг «Ви і поліція» для пацієнтів замісної підтримуючої терапії, громадських активістів та соціальних працівників. Захід покликаний сформувати першооснови правової грамотності та інформаційної обізнаності представників вразливих груп населення.

viber image1

Тренінг організований членами регіональної команди протидії порушенням прав вразливих груп у Житомирі за підтримки Експертного центру з прав людини. Регіональна команда налагодила тісну співпрацю із державними правовими інститутами області, тож головним спікером майстер-класу виступив представник Управління забезпечення прав людини в Житомирській області Євген Виговський.

Учасники отримали цінні поради з правових питань, а також обговорили суперечливість українського законодавства, складність подолання бюрократичних перешкод та людських забобонів у захисті своїх прав. На заході також розповіли про те, як діяти жертвам протиправних дій з боку працівників поліції, як довести цей випадок у суді та притягти винних до відповідальності.

Змістовні відповіді та практичні поради надавали Євген Виговський, експерт ЕЦПЛ Віктор Чупров та директор Житомирської обласної громадської організації «Перспектива» Олексій Котвицький.

На зустрічі неодноразово зазначалося, що всю необхідну правову підтримку можна безкоштовно отримати за телефоном всеукраїнської гарячої лінії 0-800-213-103.

Регіональна команда протидії порушенням прав вразливих груп була створена за сприяння Експертного центру з прав людини з метою якнайшвидшого реагування на порушення процесуальних прав та гарантій вразливих груп: незаконні затримання, порушення права на захист, права на медичну допомогу тощо. Такі регіональної команди протидії порушенням прав вразливих груп, окрім Житомирської, створені та працюють у Дніпропетровській, Херсонській, Одеській, Львівській, Сумській, Запорізькій, Хмельницькій, Миколаївській та Кіровоградській областях за підтримки Програмної ініціативи «Громадське здоров’я» Міжнародного фонду «Відродження».

Схожі публікації